Technika z šedého dovozu aneb Výhodný nákup, který se nemusí vyplatit!

Uvažujete o nákupu zvedacího zařízení, hydraulického nářadí nebo vybavení skladu? Už i tato technika se hojně prodává přes internetové obchody. Nákupy online jsou fenoménem dnešní doby. V roce 2020 nakupovalo na e-shopech více než 43% Čechů. Nejčastěji nakupovali oblečení, obuv a módní doplňky, ale zvyšuje se také prodej nejrůznější techniky a vybavení, z toho ale celých 8% pochází z tzv. šedého dovozu! Co je šedý trh, jaké jsou výhody a nevýhody takto zakoupeného zboží Vám přiblížíme v tomto článku.

remove_red_eye 1559 zobrazení

Jak udržovat dílenskou a další techniku? Zásadní je pravidelný servis

Nákup kvalitní techniky je základem pro to, aby byl váš sklad či zemědělský podnik vybaven stroji, které vydrží sloužit mnoho let. Pořízením strojů to ale nekončí. Nezapomínejte ani na servis manipulační techniky a dalšího vybavení.

remove_red_eye 1536 zobrazení

Jak vybrat naviják? Záleží na břemeni i na přístupu k elektrické síti

Nepostradatelným pomocníkem při zvedání či tažení různých břemen je kvalitní naviják. Můžete zvolit ruční či elektrickou variantu nebo takzvaný hupcuk, tedy univerzální pákový naviják.

remove_red_eye 2669 zobrazení

Jaké jsou druhy kladkostrojů a který typ bude pro váš provoz nejlepší?

Kladkostroj se může stát vítaným pomocníkem v různých provozech a prostředích. Pomůže s nadzvedáváním břemen třeba v autodílně, průmyslové výrobě i ve skladu.

remove_red_eye 2491 zobrazení

Důraz na vysokou kvalitu produktů i ekologii – to je TOR Industries

Uvažujete o nákupu zvedacího zařízení, hydraulického nářadí nebo vybavení skladu? Povíme vám, proč se vyplatí vybrat si právě produkty firmy TOR.

remove_red_eye 1304 zobrazení

Jak ve skladu bezpečně manipulovat s bednami? Pomůže třeba řetězová kladka

Malé sklady s nepříliš rozměrnými položkami si pravděpodobně zpočátku vystačí s ručním přenášením krabic se zbožím z místa na místo. Ale co když už fyzická manipulace nestačí?

remove_red_eye 1788 zobrazení

Vykládka zboží z kamionu bude efektivní díky správné manipulační technice

Ve skladu či výrobě je nakládka a vykládka kamionu denní rutinou. Kolik času celý proces zabere a jak bude náročný – to záleží nejen na pracovnících, ale i na vybavení, které mají k dispozici.

remove_red_eye 2559 zobrazení

Jak břemenové magnety usnadňují manipulaci s různými kovovými předměty?

Nejen v těžkém průmyslu je potřeba poradit si s přesunem těžkých předmětů, které člověk svoji silou neuzvedne. Z toho důvodu existuje několik řešení jak bez námahy takové těžké výrobky přemístit. Jedním z nich jsou břemenové magnety, které standardně dovedou bezpečně uzvednout okolo šedesátinásobku své hmotnosti – a to bez nutnosti přívodu elektřiny.

remove_red_eye 2067 zobrazení

Jakou výbavu je vhodné zvolit pro skladové plochy malých i velkých rozměrů?

Aby sklad s jakýmkoliv typem zboží správně fungoval, je potřeba ho mít efektivně vybavený několika nezbytnými prvky příslušenství, bez kterých by se celý proces příjmu a vydávání zboží neúměrně zpomalil nebo zkomplikoval. Správně zařízený sklad totiž dovede výrazně zvýšit úroveň logistických procesů.

remove_red_eye 1678 zobrazení

Jak vybrat vysokozdvižný vozík: Preferujete mechanický, nebo elektrický?

Pronájem skladových prostor tvoří nezanedbatelnou položku v nákladech. Proto je žádoucí uskladnit na určité ploše co největší množství zboží. S tím pomohou několikastupňové regály a regálové systémy. Při naskladňování a vyskladňování zboží se pak ale neobejdete bez vysokozdvižného vozíku.

remove_red_eye 1700 zobrazení